Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Általános

Fontos, hogy a munkaruhák, védőfelszerelések és kiegészítőik megfelelő anyagokból és gyártástechnológiával készüljenek. Ezek a minősítések segítenek abban, hogy a legjobb munkaruházatot és védőfelszerelést állandó minősség mellett vásárolhassa meg, amely pontosan megfelel Önnek és munkahelyi helyzetének.

OEKO-TEX

OEKO-TEX® STANDARD 100

Az Oeko-Tex® Standard 100 tanúsítvánnyal rendelkező szövetek viselése 100%-ban biztonságos viselet. Ez egy világszerte alkalmazott következetes, független tesztelési és tanúsítási rendszer textil nyersanyagok, kész textilanyagok és végtermékek számára a gyártás minden szakaszában. Az Oeko-Tex® „Bizalom a textíliákban” szlogenjükkel a felelős textilgyártás, a biztonság és az átláthatóság világméretű szinonimájává vált. Az Oeko-Tex® tanúsítás nagyon fontos lépés a veszélyes vegyi anyagok kevesebb felhasználása felé a textiliparban.

ISO 9001

ISO 9001

Az ISO 9001-es szabvány pontos címe: MSZ EN ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015) Minőségirányítási Rendszer (MIR) Ez a szabvány egyben tanúsítható szabvány is, és a minőségirányítási rendszerek (a közbeszédben sokszor minőségbiztosítási rendszerek) tanúsítása ezen szabvány követelményeinek való megfelelőséget vizsgálja. A független tanúsító általi tanúsítás eljárása (auditálása) után a tanúsító kiállít az adott szervezetre egy tanúsítványt, amivel igazolja az ISO 9001 szerint kialakított minőségirányítási rendszer követelményeknek megfelelő működését.

A nemzetközi szabvány dokumentált eljárásokat követel meg;
A szervezettől megkövetelt dokumentumoknak biztosítaniuk kell az eljárások hatékony működését
és a hatékony irányítást;
A terjedelme függ a szervezet nagyságától és típusától, a folyamatok komplexitásától, személyzet képességeitől;
A feljegyzéseknek biztosítaniuk kell az elvégzett dolgok igazolását, igazolniuk kell a megfelelést;

ISO 14001

ISO 14001

Az ISO 14001 az ISO 14000, egy környezetirányítási rendszerekkel (KIR) foglalkozó szabványcsalád része, amelyet azért hoztak létre, hogy egy vállalat tevékenysége, folyamatai során (a) minimálisra csökkentse a környezetre gyakorolt negatív hatásokat (pl. negatív változások a levegőt, földet, vizeket érintően); (b) összhangban kerüljön az alkalmazott törvényekkel, szabályokkal és más környezetvédelemmel kapcsolatos előírásokkal és (c) ezeket folyamatosan fejlessze.

Az ISO 14001 irányelvei szerint működő vállalat kevesebb hulladékot termel működése során, így hatékonyabbá válik a helykihasználás. Kevesebb idő-, energia- és nyersanyag ráfordításra lesz szükség a termelés során, csökkenti az elosztási és az operatív költségeket. Bizonyítja a cég környezettudatos elkötelezettségét, és az ilyen irányú jogi és szabályozási elvárásoknak való megfelelést, ezáltal a vállalat képes lesz elkerülni a környezetvédelmi bírságokat. A szabvány megléte egyértelműen növeli a cég presztízsét a fogyasztók, együttműködő partnerek és a nagyközönség felé.

CORDURA® logó

Minimális kockázat

Alacsony kockázatok, pl. gondnoki munka esetén védelmet nyújtó egyszerű kesztyűkre vonatkozóan megengedett, hogy a gyártók saját maguk teszteljék és tanúsítsák a kesztyűket.  

Tencel

Nem PPE

Ezzel a jelöléssel ellátott termékeket nem vizsgálták a PPE irányelvek szerint.

A PPE-k meg kell hogy feleljenek a felhasználók egészségvédelmének és biztonságának biztosítása érdekében. Ennek az irányelvnek az alkalmazásában a PPE minden olyan készüléket vagy eszközt jelent, amelyet arra terveztek, hogy viselésével vagy kézben tartásával megvédje az egyént egy vagy több, egészséget és biztonságot érintő veszélytől.