Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

EN ISO 374-5

                  

EN 374-1: 2016

Védőkesztyű veszélyes vegyi anyagok és mikroorganizmusok ellen.
1. rész: A vegyi kockázatokra vonatkozó terminológia és teljesítménykövetelmények

 
A vegyi anyagok elleni kesztyűknek ellenállniuk kell a behatolásnak (ez egy vegyi anyag nem molekuláris szintű mozgása anyagokon, varratokon, tűlyukakon vagy a védőkesztyű anyagának egyéb tökéletlenségein keresztül) és áthatolás ellen ( ez egy olyan folyamat, amelyben egy vegyi anyag molekuláris szinten áthalad a védőkesztyű anyagán).

 

   Osztály   

           Áttörési idő        

 1     > 10 perc
 2     > 30 perc
 3     > 60 perc
 4     > 120 perc
 5    > 240 perc
 6     > 480 perc

A 18-as listán szereplő vegyszerek száma és az áttörési idő alapján 3 típusú kesztyűt határoznak meg.

TÍPUS

Áttörési idő

      A           ≥ 30 perc a lista legalább  6 termékénél  (lásd lent)  
B    ≥ 30 perc a lista  legalább  3 termékénél (lásd lent) 
C     ≥ 10 perc a lista  legalább  1 termékénél  (lásd lent) 
 
18 vegyi anyag  alkalmas a vizsgálat elvégzésére.
Minden vegyi anyag egy betűnek felel meg.

 
Kód Kémiai Cas-szám

Osztály

A  Metanol  67-56-1  Elsődleges alkohol
B  Aceton  67–64–1  Keton
C  Acetonitril  75-05-8  Nitril kompozit
D  diklór-metán  75–09–2  Klórozott szénhidrogén
E  Szén-diszulfid  75–15–0  Szerves összetevő
F  Toluol  108–88–3  Aromás szénhidrogén
G  Dietilamin  109–89–7  Amin
H  Tetrahidrofurán  109–99–9  Heterociklusos éter
I  Etil-acetát  141–78–6  Észter
J  n-heptán  142–82–5  Telített szénhidrogén
K  nátrium-hidroxid 40%  1310–73–2  Szervetlen bázis
L  96%-os kénsav  7664–93–9  Szervetlen ásványi sav, oxidáló
M  salétromsav (65% ± 3) %  7697–37–2  Szervetlen ásványi sav
N  ecetsav (99% ± 1) %  64–19–7  Szerves sav
O  ammónia 25%  1336–21–6  Organikus alap
P  hidrogén-peroxid 30%  7722-84-1  Peroxid
S  hidrogén-fluorsav 40%  7664-39-3  Szervetlen ásványi sav
T  formaldehid 37%  50-00-0  Aldehid
 


>> EN ISO 374-5: 2016

Védőkesztyű a veszélyes vegyi anyagok és mikroorganizmusok ellen.

5. rész: Terminológia és teljesítménykövetelmények a mikroorganizmusok kockázatára vonatkozóan.                        

Védelem a baktériumok és gombák ellen

VÍRUS = további víruspermeációs teszttel (ISO16604)

 
 
>> EN 374-4: 2013

Védőkesztyű vegyszerek és mikroorganizmusok ellen.

4. rész: A vegyi anyagok általi lebomlásnak való ellenállás meghatározása

A lebomlási szintek a kesztyű átszúrásállóságának megváltozását jelzik  a vegyszerrel való érintkezést követően.

------------
Ez az információ csak tájékoztató jellegű, és nem képezi a Singer Frères felelősségét.