Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

EN 379

       
 

EN 379
Személyes szemvédelem. Automatikus hegesztési szűrők

Ez a dokumentum előírja az automatikus hegesztőszűrőkre vonatkozó követelményeket, amelyek fényáteresztő képességüket alacsonyabb előre meghatározott értékre kapcsolják hegesztőív meggyújtásakor (kapcsolható skálaszámú hegesztőszűrők). Követelményeket ír elő azokra az automatikus hegesztőszűrőkre vonatkozóan is, amelyek fényáteresztő képességüket alacsonyabb értékre kapcsolják, ahol a fényátbocsátás alacsonyabb értéke automatikusan beállítható a hegesztési ív által keltett megvilágítás függvényében (a továbbiakban: hegesztőszűrők automatikus skálaszám beállítással).

Az EN 379 szabvány követelményei érvényesek, ha ilyen szűrőt a hegesztési folyamat folyamatos megfigyelésére kell használni (beleértve a gázhegesztést és a vágást is), és ha csak az ív meggyújtásának időszakában kell használni.

Ezeket a szűrőket hegesztők szemvédőiben használják, vagy a berendezéshez rögzítik. Ha a hegesztők szemvédőiben használják őket, az ilyen típusú szűrőkre vonatkozó egyéb vonatkozó követelményeket az EN 166 tartalmazza. Azokra a keretekre/tartókra vonatkozó követelményeket, amelyekre felszerelni kívánják, az EN 175 tartalmazza. Útmutató a szűrőhöz. e szűrők kiválasztását és használatát az A. melléklet tartalmazza.

A kapcsolható fényáteresztő képesség nélküli hegesztőszűrők specifikációit az EN 169 tartalmazza.