Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

EN 342

       
 

EN 342 : 2017


Az EN 342, egy európai szabvány leírja a ruházat követelményeit és tesztelési módszereit, hogy megvédje az 5 foknál alacsonyabb hőmérsékletet a hideg környezet hatásaitól, pl. Kezeslábas vagy kétrészes ruhacsoportok. Ez a szabvány nemcsak az alacsony levegő hőmérsékletet, hanem a páratartalmat és a légsebességet is értékeli.

szabvány négy paraméterre összpontosít: mobil hőszigetelési tulajdonságok, statikus hőszigetelési tulajdonságok (opcionális), légáteresztő képesség és vízálló behatolási tulajdonságok (opcionális). Ebben a szabványban nincs külön követelmény a fej, kéz vagy láb védelmére.

Az EN 342 szabvány szimbólumában két szám szerepel, amelyek az X és Y értékeket jelölik. Az X érték a vízállóságot, az Y érték a vízgőzáteresztő képességet (a ruha lélegző képességét) jelzi. A gyártó cégek dokumentálták magukat e szabvány szerint. A terméket nem kell független bejelentett szervezetnek értékelnie. Mivel a felhasználó számára az egyetlen veszély az, hogy életveszélyes veszély nélkül megnedvesed.

Az X érték 3 a legmagasabb, azaz a leginkább vízálló. A legalacsonyabb szint 1. Az Y érték a legmagasabb, vagyis a lélegzőképesség szintje. A legalacsonyabb szint szintén 1.